Categories

Sala NCR

En aquesta ocasió, us ensenyem un projecte d’interiorisme de petit format, amb resultats sorprenents.

Hem intervingut en la reforma de la sala d’una casa, sense enderrocar cap paret, sense canviar cap estructura inicial i amb l’objectiu d’ordenar l’espai, tant visualment com funcional. La tipologia i la distribució general converteix aquesta zona en l’eix central. És un espai comú, públic, que a partir d’ell circulem amunt i avall.

La proposta ha estat revestir les parets i sostres de la meitat de l’espai destinat a la sala, amb peces de fusta lacades de color marró (clar i fosc) i separades lleugerament una de l’altra. Aquesta solució ens permet desplegar aquestes peces quan arriben a l’escala i ocultar-la lleugerament. Alhora, guanyem una paret (que no teníem) on situar la zona de TV, i aconseguim una distribució més racional i òptima. El ritme de la repetició d’aquestes peces emmarquen la zona d’estar i creen intimitat.

L’altra peça clau és la prudent ubicació dels elements de mobiliari. Pràcticament nuls, tot i que en realitat disposem de gran capacitat. Un armari de mirall és el protagonista. Aquest ens multiplica l’espai, des del sofà, ens deixa a la vista una xemeneia d’obra existent i ensenya part de la terrassa. Dos bucs penjats que no toquen a terra, acaben de donar servei a la taula.

Per finalitzar, hem eliminat una petita porta que separava l’accés principal amb la sala, i hem revestit, a les dues cares, tota la paret corbada amb cortines de múltiples fils. Aquesta textura segueix el mateix discurs cromàtic i crea un filtre visual poètic, subratllant i harmonitzant amb les lames.