Categories

Sambucus Restaurant

La proposta d’ambientació i l’interiorisme del Restaurant Sambucus, ha partit de dos conceptes bàsics:

Per una banda, utilitzar la mateixa paleta de materials que l’edifici del Mercat Municipal de Manlleu, que és on està ubicat, essent el màxim respectuós possible amb l’arquitectura existent.

A la sobrietat de materials, i fent referència a l’origen del nom de Sambucus (sambucus nigra), hi incorporem el color negre, que amb diferents textures i gammes, és protagonista a l’espai interior i a la gràfica del restaurant.

Per altra banda, i per filosofia pròpia del Sambucus, reutilitzar elements de mobiliari i il.luminació que ja havien acabat el seu cicle de vida útil. Amb aquest criteri,  totes les cadires són velles, reciclades i recuperades, de diferents models combinades alternament, amb una acurada restauració i entapissades de nou amb tapisseria de l’època. Les unifica el color gris fosc de l’estructura i la tapisseria gruixuda amb estampats florals d’estil vintage que incorpora color i contrasta amb la sobrietat cromàtica de la fusta massissa de pi acabat natural amb què s’ha construït tot el mobiliari a mida.

Els tamborets, seguint el concepte de reciclatge de mobiliari, estan dissenyats a partir d’una cadira petita d’escola, allargant-li les potes.

L’ús de pàmpols vells de vidre junt amb tres làmpades antigues tipus aranya aporten personalitat a l’espai i s’han convertit en icones del restaurant.