Categories

EXPRESS 3 Espai Pop-up

La tercera edició de l’ExPress ha canviat d’ubicació i s’ha instal·lat als baixos de l’antiga Cooperativa de Manlleu, a la Plaça Fra Bernadí.

Aquest edifici històric té una façana de grans dimensions que ens ha permès poder-hi intervenir, tapant totes les finestres dels pisos superiors amb la imatge fragmentada que dóna identitat al projecte, i enfilant per la façana els antics carrets de compra (pintats de color fúcsia).

D’entrada, estàvem convençuts de tres imprescindibles:

. Aquest espai, mancat d’elements arquitectònicament singulars a l’interior, mereixia una intervenció més escenogràfica i “poètica” que les edicions anteriors. Les claus: la il·luminació i l’ús del color en diferents textures (paviment, cortines, mobiliari,...)

. Definir un color que unifiqui l’espai interior i doni forma a la imatge gràfica, que agafa protagonisme a la façana i volum a l’interior.

. Utilitzar mobiliari existent, propi del supermercat (fent referència a l'activitat de la Cooperativa) que serveixi de base per l’exposició dels productes.

Seguint aquests imprescindibles, s’ha pintat de color lila tot el paviment de l’espai i s’ha utilitzat aquest color per revestir amb cortines el lateral de l’entrada i per pintar el mobiliari existent. La resta de les parets i sostre o bé s’han pintat negres (amb voluntat d’eliminar el límits visuals) o bé s’han revestit de paper de diari.

Pel que fa a la il·luminació, s’ha teixit una teranyina de bombetes al sostre d’alçades irregulars, creant una atmosfera singular i “màgica”.

Unes lletres corpòries deixen llegir el nom de l’espai, ens conviden a entrar i permeten exposar una selecció dels productes de les botigues de Manlleu que hi participen.

More details